Bedriften satser på gravmonumenter og et utvalg av steiner utenom det vanlige i design. Det blir lagt vekt på å kunne levere rimeligst mulig, og derfor hentes også noen ferdige steiner fra China for å holde prisen nede. Men bedriften er nøye med at Kjell Arne tegner det meste selv og har så langt designbeskyttet mange av steinene, noe han vel skulle startet med mye tidligere, mener han. Han har fagbrev som steinfagarbeider og gikk steinskolen i Eide i 1985, men er ellers som seg hør og bør nærmest voks opp i steinindustrien. Design er noe som opptar ham sterkt og som han har drevet med snart hele livet.

Bilde nr. 2 i artikkelen. Se bildetekst Endelig utforming bygger på kanskje hundre skisser, og ofte blir det kladdet når han er på tur med levering av stein, for eksempel i fergekø, forteller Kjell Arne.

- Mange vil helst ha det helt tradisjonelle, men mange ser også etter noe som er litt annerledes og spesielt, og vi i steinindustrien kan nok fornye oss mer, sier han.
Med seg i produksjonen har han sønnen Kai André Sildnes, og det har funnet en grei arbeidsfordeling. Det betyr at Kai holder hjula i gang når faren ofte er på reise for å levere og montere stein. Det er en service som bedriften tar inkludert i prisen, og gir også god kontroll med leveransen og kjennskap til gravsteder rundt omkring i landet selvsagt.
- Det er fint å kunne følge opp steinene helt fram til ferdig montering, og vi holder gjerne et øye med dem vi har satt opp senere også, forteller Kjell Arne, som vet at de er mest utsatt for forskyvninger de første årene.
Far og sønn setter åpenbart pris på hverandre, og deler også felles interesser som blant annet fotball i fritida, forteller de.

Bilde nr. 3 i artikkelen. Se bildetekst Kai André Sildnes takler alle operasjonene i bedriften og står for mye av det praktiske. Denne "englesteinen" er håndarbeid i en arbeidskrevende utførelse som gjør at man ikke kan produsere den i Norge, men må importeres.

Bedriften er heldig stillet ved at de har beholdt den dyktige selgeren Bjørn Kringstad fra det tidligere familiefirmaet Sildnes Stenindustri. Han bor i Steinkjer og arbeider med salg for bedriften med hele landet som område. Ved siden av dette har de også noen agenter og byrå.
Bedriften benytter seg gjerne av ledig kapasitet i steinindustrien i Eide. Det gjør at de får utført saging med wire-sag og kontursag andre steder. Ved siden av at de får utnyttet ledig kapasitet, sparer de selv investeringer på denne måten. Emneplater og sokler og rammer får de dermed ferdige, men står selv for utformingen og design. I en tøff bransje, ser de at det nå åpner seg gode muligheter for bedriften, slik det ofte vil være når man har interesse for og kunnskaper innefor et fagområde.

Bilde nr. 4 i artikkelen. Se bildetekst Her er tre generasjoner som opprettholder familietradisjonen med steinhogging. Sigmund Sildnes arbeidet først i onklene Hans og Trygves bedrift Brødrene Sildnes, før han startet opp Sildnes Stenindustri i 1978. Nå fører altså sønnen og barnebarnet tradisjonen videre her i Sildnes Stenprodukter.