Firmaet tar på seg oppdrag som totalentreprenør og alle typer oppdrag, både for private og bedrifter. En viktig del av omsetningen har de som forhandler av Norgeshus, som de har vært tilknytt siden 1999. Dette gir gunstige innkjøpsordninger og tilgang til både arkitekter og reguleringskompetanse. Det er også viktig, for de fleste ønsker å skreddersy sine hus, selv om de velger et kataloghus. Arbeidsområdet er i hovedsak kommunene Eide, Averøy, Fræna, Gjemnes og Molde.
Daglig leder Rune Emil Krakeli har teknisk fagskole fra Gjøvik og mesterbrev. Som daglig leder har han stort ansvar og en omfattende jobb siden firmaet tilbyr totalentrepriser. Det betyr at byggherren slipper å forholde seg til underentreprenører, noe mange setter pris på. Så avanserte som byggene er blitt nå er det oftest mer enn nok at egeninnsats begrenses til maling for de som ønsker det, mener Rune.
Daglig leder er Rune Krakeli, her sammen med to av medeierne, som er Emil Krakeli og Jan Solbakk. Med seg på kontoret i 40 prosent stilling har Rune kona Maria Strand Krakeli, som ellers jobber ved Brødrene Strand Stenhuggeri.
Arbeidsstokken er allsidig og består av både tømrere, murere, betongarbeidere og en flislegger, slik at man har den kompetansen som trengs. Eierne har en solid bakgrunn både erfaringsmessig og faglig, og utfyller slik hverandre.
Jan Solbakk er medeier og allsidig som få, og da vi var innom var han på oppdrag så langt borte som Vinjeøra med ombygging og påbygging av et bolighus, så bedriften beveger seg også ut av nærområdet. Han arbeider mye med flislegging og har også papirene på at han behersker den kunsten. Dessuten er han finsnekker og han tegner og spesiallager alt som måtte trenges, og behersker også treskjæring.
Jan fungerer som formann, og ved siden av ham er det Svein Olav Krakeli og Johnny Sandvik som har denne viktige funksjonen.
Oppdatert utstyr og et romslig og funksjonelt lager letter arbeidet og er gunstig for kundene, mener Jan Solbakk.
Emil Magne Krakeli er nestor i bedriften og er fremdeles den med størst eierandel i firmaet, men er i prinsippet gått av for aldersgrensen. Likevel stiller han gjerne opp når det trengs og bidrar slik til fleksibilitet.
Jakob Ingvar Krakeli drev hjemgarden fram til 2009, da ombyggingen av den store driftsbygningen startet. Bedriften kunne flytte inn i november 2010 og det er dimensjonert for at bedriften kan vokse. Det er romslig med lagerplass, kontor og møtelokaler. Gode garderober er viktig for de som jobber i bedriften.
Jakob Krakeli er ikke i tvil om at det er mer levelig i byggebransjen enn i jordbruket, og har stilt den store driftsbygningen på hjemgarden til disposisjon for Bygg Assistanse og gått inn som medeier og arbeider i firmaet. På arbeidsplassen er han verneombud.
Det er et stort spenn i oppdragene, forteller Rune Krakeli. Han ser ellers en utvikling der bolighus blir stadig mer påkostet og der de mest moderne og avanserte løsninger med mye elektronikk blir valgt. Det er mange offentlige krav som må oppfylles, slik som ventilasjon med varmegjenvinning, krav til tetthet og isolasjon med mer. Dette gjør f.eks at veggene helst skal ha 25 cm isolasjon i veggene, men det er lov å flytte noe av dette kravet til andre bygningsdeler, som f.eks bedre isolerte vindu, forteller Rune.
Folk er miljøbevisste og 70 prosent av kundene velger for eksempel løsninger med vannbåren varme. Det betyr ofte store investeringer som tjenes inn igjen ved innsparing i fyringsutgifter over tid. En del av denne utviklingen er det også at stadig flere bruker arkitekt, og ofte også de mest kjente og dyreste arkitektkontorene. I tillegg kommer det selvsagt at tomteprisene er økt. Firmaet arbeider også en god del mot industrien med utvidelser og tilbygg, men tyngden er likevel boliger.
Hvor varierte oppdragene og husene er ser vi på noen av bildene nedenfor.
Firmaet tar gjerne på seg rehabilitering av hus, industribygg eller naust for den del. Dette naustet på Vevang er en nyoppføring etter at det gamle ble revet. På bildet til høyre ser vi formann Svein Krakeli i gang med ny skorstein i et eldre bygg.
Huset til venstre er satt opp på Averøya, og avspeiler en mer modernistisk byggetrend. Til høyre ser vi den nye presteboligen på Eide, som representerer en mer tradisjonell byggestil.
Disse husene finner vi i Molde.