I 1989 kjøpte bedriften opp Eidsvoll Naturstein AS og i 1997 J. Kjørsvik Steinhuggeri i Trondheim. Disse fungerer som avdelings- og salgskontor, men er også steinhuggeri som utfører servicearbeid, navnhugging, omsliping og selger gravminner samt steinplater til kjøkken, bad og peisovner. Eidsvoll har et stort utvalg og utstilling av skifer til hus og hytte. Begge firmaene har utstilling av gravmonumenter og tilbehør.

Bilde nr. 2 i artikkelen. Se bildetekst På kontoret er det disse tre som regjerer. Fra venstre Maria Helen Strand Krakeli, Jørgen Strand og Mary Hatlen. Begge damene er født inn i familien, mens Jørgen tross etternavnet ikke tilhører slekta, men er en vaskeekte kristiansunder. På skjermen ser vi en av de ansatte ved avdelingen i Trondheim.

Benkeplater, bygningsstein, skifer og fasadestein er noen av områdene bedriften også satser på. Med dyktige fagfolk og avansert spesialutstyr, er det i grunnen bare fantasien som begrenser hva som kan produseres, og det er viktig å være åpen for ideer og innspill, sier Strand. Han registrerer også at både hus- og ikke minst hyttebyggere ofte velger eksklusive steinprodukter når de bygger. Stein til kjøkken og bad er derfor en økende del av produksjonen.

Bilde nr. 3 i artikkelen. Se bildetekst Den store saga med en diameter på 2,5 meter, var i lang tid en av de viktigste forutsetningene for å kunne drive steinhoggeri. Den er fremdeles i bruk, men andre metoder og samarbeid om tilskjæring erstatter den ofte, forteller Jan Erik Strand. Han er sønnen til Svenning, og arbeider også med salg, service og levering av varer.

Brødr. Strand legger stor vekt på service fra bedriften, slik at kundene skal være trygge på å få den varen og den oppfølgingen de ønsker. I stadig flere nybygg brukes stein kreativt, og ved alle slike spesialoppdrag kommer bedriftenes kunnskap om bearbeiding av stein til sin rett.
Storsenteret i Ålesund, der steinen ”kommer opp” av gulvet er et eksempel, og fontener, portaler og fuglebad er andre spesialprodukter fra bedriften.

Opp gjennom årene er det også blitt mange store oppdrag spesielt på Østlandet, der blant annet Frydenlund Næringspark, Romsås kirke og Vaterland bru er prosjekt der de har hatt leveranser. Ellers er hovedområdet deres Vestlandet og nordover, og rundt Olav Trygvasson-statuen finner man også brostein levert av bedriften.

Som de fleste steinhuggeriene på Eide har den lange tradisjonen gjort at bedriften bærer preg av familiebedrift. Ved siden av Jostein og Svenning, finner vi etterkommerne, Maria Strand Krakeli, Jan Erik Strand og Mary Hatlen ved bedriften.

Ved Eidsvoll Naturstein er en av de ansatte også fra Eide, Tore Vestnes har jobbet i firmaet siden 90 tallet.
Ved Kjørsvik i Trondheim er det Kenneth Indrebø som har hatt det daglige ansvaret siden oppstarten i 97. Han utgjør noe av staben sammen med Espen Sæther også fra Eide.

Bilde nr. 4 i artikkelen. Se bildetekst Kurt Krakeli har blant annet ansvar for tilskjæring av skriften, før den sandblåses.

Ellers har Brødr. Strand en interessant sekvens om historien bak bedriften på nettsiden sin under "kontakt".

Bilde nr. 5 i artikkelen. Se bildetekst Tradisjonell tilhugging av steinene må fremdeles til, og her er det Bjørn Halås som former til en stein.

Bilde nr. 6 i artikkelen. Se bildetekst Kristian Silseth er finsteinhugger og sandblåser detaljer som måkene på denne steinen.

Bilde nr. 7 i artikkelen. Se bildetekst Rekrutteringen er på plass. Her Magne Mørch ved den nye helautomatiske poleringsmaskina som sliper store flater.

Bilde nr. 8 i artikkelen. Se bildetekst Spesielt når det gjelder restaurering og fornying av eksisterende bygg har de norske bedriftene store fortrinn. Det er lite aktuelt å erstatte stein i offentlige bygninger med billigimport, så når Stortingstrappa skal fornyes er det heller Brødrene Strand som får oppdraget.

Bilde nr. 9 i artikkelen. Se bildetekst Dette alterbordet er også et av firmaets produkter.