I det vesentlige arbeider firmaet i Eide og i nabokommunene Averøy, Fræna, Molde, Frei og Gjemnes. Det betyr blant annet at det er mange arbeidslag i jobb samtidig på forskjellige steder. Eierne er som ved oppstarten Lars John Øyen, Egon Dyrhaug, Magne Skaret og Terje Endre Dyrhaug, og de har en fjerdedel av aksjene hver i eiendomsselskapet som også står bak Byggeri-butikken.

Bilde nr. 2 i artikkelen. Se bildetekst Disse tre eierne er aktivt med i arbeidet i bedriften. Magne Skaret (t.v) er daglig leder, Egon Dyrhaug er altmuligmann og Terje Dyrhaug er ofte ansvarlig for forskaling og betongarbeid.

I årenes løp har det blitt mange spennende prosjekter som har krevd mer enn vanlig både av kreativitet og improvisasjon. Et av de artige prosjektene Magne husker, var da et hus i Søvika i Gjemnes skulle flyttes til Krekvika i Eide på en vei som jo er rimelig smal og svingete. Det ble gjort sammen med entreprenørfirmaet Leren og Simonsen. Oppdraget gikk bra, huset står på ny plass og det var ikke engang nødvendig å justere dører eller vinduer etterpå, minnes Magne.

Bilde nr. 3 i artikkelen. Se bildetekst Dyktige arbeidsformenn er en forutsetning, og her ser vi fra venstre Fred Pettersen, Kristian Hoem og Pål Inge Eide.

Totalt sett er det mest eneboliger som er oppført. Men en del andre jobber og større prosjekter er det blitt, Bla annet eldreboligene i Eide sentrum med 12 leiligheter. Bryggjen i Bud med restaurant og utleiehytter. Ny Mix butikk og restaurant i Bud. Ombygging og nybygg i forbindelse med barnehagen i Svanviken, samt omsorgsboliger for Eide Kommune og Sjøgarden Fritid og Bad på Averøya som er blant de større.
Firmaet har i tillegg til tidligere utbygging av leiligheter i Lysgård boligfelt og Halåsbakken boligfelt, også på gang utbygging av tomannsboliger i MidtEide boligfelt, her er de første allerede innflyttet.

Nå ligger hovedvekten på bolighus, og aktiviteten har økt hele veien, slik at omsetningen nå ofte ligger mellom 25 og 30 millioner i året. Mesterhus har flere arkitektkontor tilknytt sin kjede, noe også byggefirmaet har glede av når løsninger skal tilpasses.
Mesterhus legger vekt på at det skal bygges hus av høy kvalitet der lokale byggmestere står som garantister for skikkelig håndverk. Derfor er de da også nøye på hvilke firma de allierer seg med.
- Det er viktig for oss at vi har et godt rykte, og dukker det opp reklamasjoner legger vi vekt på å ordne opp i det, sier Magne Skaret.

Bilde nr. 4 i artikkelen. Se bildetekst
Bilde nr. 5 i artikkelen. Se bildetekst
Bilde nr. 6 i artikkelen. Se bildetekst Det er mye å velge i når det gjelder eneboliger, og også kirker trenger vedlikehold, selv om det er lite nybygging på det området.

Ved inngangen til 2015 da vi laget reportasjen, var det som kjent stor usikkerhet i markedet og svake oljepriser, noe som også avspeilet seg i boligmarkedet. Da er samarbeidet med Mesterhuskjeden viktig. De er en av Norges største boligbyggere, og på nettsiden deres er det mulig å realisere husdrømmen på et tegneprogram. Gjennom tegneprogrammet kan man selv innrede sitt Mesterhus slik man helst vil ha det: Flytte vegger, plassere møbler og vinduer, skifte gulv og justere ulike elementer i huset. Det kan selvsagt være lurt før man setter i gang byggeprosessen.
De har mange fordeler ved dette samarbeidet med Mesterhus, som blant annet gir gunstige innkjøpsbetingelser og et bredt utvalg av forskjellige hustyper å velge i, men de fleste kataloghus får sine tilpasninger og dermed også et særpreg ut fra husbyggernes ønsker, forteller daglig leder Magne Skaret.

Bilde nr. 7 i artikkelen. Se bildetekst Av og til blir det også tid til en feiring når et prosjekt er i havn. Her feires åpningen av Sjøgarden på Averøya sammen med de bedre halvdelene og samarbeidspartnere fra andre firma. Fra Eide Byggservice AS: Kristian Hoem, Susann Krakeli, Fred Pettersen, Jorunn Pettersen, Sylvia Flønes, Pål Inge Eide, Elisabeth Dyrhaug, Sindre Male, Vegard Løvås, Eva Skare, Jonas Hjelen, Mario Junker, Janne Skaret, Cicilie Torp, Svein Torp og daglig leder Magne Skaret. Videre Kjetil Lie fra Gustad Maskin, Rune Loe fra Lyshaugen Elektro, Roger Solli-Sæter fra Flisforum med kona Hilde Solli-Sæther.

Bilde nr. 8 i artikkelen. Se bildetekst Rehabilitering er også viktige oppdrag for bedriften, og her merker man konkurransen fra aktører som ikke alltid er å finne om det skal reklameres på feil. Her er Eide Byggservice i ferd med å skifte taket på en 100 år gammel brygge.

Bilde nr. 9 i artikkelen. Se bildetekst Noen oppdrag innebærer fare for å gå i vannet. Her er det Bewi-elementer som fylles med betong etter at de er armert innvendig.