Bedriften ser ut til å ha tilpasset seg en ny konkurransesituasjon med priskrig med utlandet svært bra, og importerer også en del selv. Leveransen til den nye rådhusplassen i Molde, som bedriften hadde, var f.eks basert på granitt fra India.

Det er Harald som er daglig leder, mens Tor er en aktiv pensjonist og Ottar blant mye annet er en dyktig fagarbeider og skrifthugger. Ved kontoret arbeider Randi Nerland med ordremottak og fakturering, og ellers er det mange i slekta som arbeider i bedriften. Ole Helge Nerland er steinhuggermester og markedskoordinator, mens Torben Nerland er driftsansvarlig ved Solid Interiør. Der har han med seg Arne Birger Silnes og Waldemar Helge Jenssen.

Bilde nr. 2 i artikkelen. Se bildetekst Harald Nerland er fremdeles daglig leder, mens Ole Helge Nerland er markedskoordinator og fører en etter hvert lang familietradisjon videre.

Nerland Granittindustri har lenge hatt et nært samarbeid med kunstnere, og har åpent hus for billedhuggere. Ofte er dette aktuelt med investeringer i kunst i forbindelse med nybygg, eller det er utsmykningsoppdrag eller monumenter som kunstnerne har fått i konkurranse med andre. Ved Nerland kan de så enten få laget kunstverket etter sine tegninger, eller arbeide med dem selv.

Bilde nr. 3 i artikkelen. Se bildetekst Torild Storvik Malmedal er en av kunstnerne som benytter seg av åpent hus hos Nerland Granittindustri, og dermed tilgang til maskineri og lokaler. Hun har også atelier og Galleri Sephia i Fræna.

Kjente kunstnere som har benyttet seg av tilbudet er blant annet Harald Wårvik, Ola Stavseng, Dag Birkeland, Brit Dyrne, Trude Westby Nordmark og Kristjan Gudmunssson. Stavseng er mannen bak blant annet monumentet over Englandsfarten i Ålesund og steinsøyla på kirkegården i Sunndal. Wårvik er kjent for utsmykningen av P2 bygget på Tyholt.
Steinarbeidet til monumentet Ola Stavsengs laget over Englandsfarten er utført ved Nerlands Granittindustri AS. Det samme er tilfelle med skulpturen på Skjerstad i Bodø kommune,( til høyre) som Kristján Gudmundsson sto for.

Satser i steinplater
Utviklingen har vært enorm etter krigen ved Nerlands Granittindustri AS. Det gode kaianlegget som ble utbygd i 1980-81 har vært viktig, og fra de første wire og kantsagene kom på slutten av 50-tallet har effektiviseringen vært enorm. Likevel er det fremdeles 12 som arbeider ved bedriften

Bilde nr. 4 i artikkelen. Se bildetekst Steinarbeidet til monumentet Ola Stavsengs laget over Englandsfarten er utført ved Nerlands Granittindustri AS. Det samme er tilfelle med skulpturen på Skjerstad i Bodø kommune (til høyre), som Kristján Gudmundsson sto for.

Oppdelingen av produksjonen på denne måten har vært gunstig for bedriften produksjonsmessig, og datterbedriften Solid Interiør er en viktig del av Nerlands granittindustri AS, og nå framover også samlokalisert hos moderbedriften.
Under merket Solid Interiør satser de på stadig å utvikle nye interiørprodukter i naturstein. Stein er tidløst og er godt egnet både til kjøkken og bad. På bad egner de fleste steinsorter seg, og det er i grunnen bare opp til fantasien og kundene å finne bruksområdene.

Et annet område der Nerland markerer seg er innenfor skifer, der de er blant de største forhandlerne i området her. Tilskjæring av skifer til mønster er en av bedriftens spesialiteter. Hovedmarkedet er leveranser på Nordmøre og i Romsdal, men de leverer også over hele landet. Kant- og gatestein blir hovedsaklig importert fra Østen og levert direkte ut til kundens prosjekt.

Bilde nr. 5 i artikkelen. Se bildetekst Benkeplater er produksjonen ved Solid Interiør. Her er Waldemar Helge Jenssen i ferd med å klargjøre en plate.