Leif Olav Eide, som kom fra bedriften Råblokk der de også har hovedlokalene, er daglig leder. Magne Eide har hovedansvar for innkjøp og salg, mens Per Einar er uoppslitelig på reisefot for å følge opp den viktige kontakten med byråene og salg og servicearbeid ute. Som erfaren fagmann tar han også service og endringer på steiner som det ikke er aktuelt å hente inn til bedriften.

- Vi tre har ikke hatt en eneste krangel, og har fått et nytt liv med fritid som vi aldri har hatt tidligere. Det er godt å kunne dele på ansvaret, i stedet for som tidligere å være på jobb med alt ansvaret døgnet rundt, sier Leif Olav. De tre utfyller hverandre, og arbeidsdelingen kom ut fra hva de var dyktigst på, mener han.

Bilde nr. 2 i artikkelen. Se bildetekst De tre eierne av den fusjonerte bedriften er Per Einar Ellinggard, Magne Eide og Leif Olav Eide. De samarbeider knirkefritt, og har fått hvert sitt ansvarsområde i bedriften.

For kundene har også størrelsen på bedriften mye å si. Det blir mer fleksibilitet og flere turer med levering, siden de er Sør-Norge rundt hver 14. dag. Det betyr at de ikke behøver ta ekstraturer med noen få steiner, slik det kan være for mindre bedrifter. I Nord-Norge blir det naturlig nok ikke leveranser så ofte. Der kan det gå 4 til 6 uker mellom leveringsturene, men så er jo også befolkningstettheten en annen.

Da vi besøkte bedriften høsten 2014 var de i ferd med å utvide spekteret innenfor benkeplater til kjøkken og bad. Nå ønsker de å ha hele produktspekteret innenfor benkeplater, med plast og heltre i tillegg til stein. Et nytt produksjonslokale ble etablert for benkeplater i tre og plast i tidligere Sildnes bil. I de tidligere lokalene til Eide Sten, blir steinplatene bearbeidet.

Bilde nr. 3 i artikkelen. Se bildetekst Zak Bartomiej Zbigniew, Bjørn Ove Greff, Bjørn Helge Krakeli, og Bjørnar Eide jobber med benkeplater i de gamle lokalene til Eide Sten.

Omfattende salgsnett
Logistikken er selvsagt omfattende for bedrifter som har kunder over hele landet, og spesielt de første årene etter sammenslåingen krevde de mye, forteller Leif Olav. Fordelen er at de fikk slå sammen et stort salgsnett og fikk mer omsetning inn i systemet, med jevnligere leveringsturer.
- Vi fikk større ryggdekning landet rundt, og har økt omsetningen med 10- 12 millioner siden sammenslåingen, forteller han. Bedriften har salgsavdelinger både i Hamar og Halden og på Lindesnes. Det er viktig for montering og service, og noen skjærer også "gammelstein" og navn.
Bedriften har også fått på plass en avansert hjemmeside, som kunstneren og dataguruen på huset Halvard Hatlen, skal ha æren for, mener Leif Olav. På nettsiden kan kundene også være med på å gi sitt monument et særpreg ved hjelp av et dataprogram, og i nettbutikken finne tilbehør.

Bilde nr. 4 i artikkelen. Se bildetekst Den personlige kontakten er viktig for mange. Når man tar kontakt med bedriften, treffer man på kontorsiden oftest Siv Lillian Silseth og Finn Nikolai Mølmen.

Bedriftene Eide Sten og Råblokk Naturstein var før fusjonen eid i fellesskap av brødrene Magne og Leif Olav Eide. Eide Sten har en historie tilbake til 1927, mens Råblokk førte videre en tradisjon helt tilbake til 1904. Det var bestefaren Leif Iversen Eide som startet opp Eide Sten i 1927. Den ble siden overtatt av sønnene Edvin og Ingvar, som igjen overlot den til sine sønner Egil og Leif, som altså Magne og Leif Olav kjøpte bedriften av i 2001.
De to er oldebarna til Iver Rasmussen Eide, som av mange regnes som grunnleggeren av steinindustrien i Eide. Han startet opp med bearbeiding av marmor til bygningsindustrien i 1904, og utviklet dette videre til produksjon av gravmonumenter rundt 1918. Siden har det kommet til generasjon på generasjon av bedriftseiere og steinarbeidere i Eide, og det er denne samlede kompetansen og tradisjonen i kommunen som gjør at Eide fremdeles står for over halvparten av bearbeidingen av stein i Norge. Bestefaren Leif Eide var med på oppbygging av bedriften, mens det var faren Magnus Eide sammen med Paul Silseth som startet opp ”Råblokk og Monumentindustri”.

Bilde nr. 5 i artikkelen. Se bildetekst Det er store mengder stein som lagres ved bedriften, og et oversiktlig lager er viktig, mener daglig leder Leif Olav Eide.

Bilde nr. 6 i artikkelen. Se bildetekst Per Einar Ellinggard er en habil fagmann, og utfører også skrifthugging og servicearbeid på steiner som ikke kan hentes inn til bedriften. Siden han er så mye på reisefot, holder han også kontakten med byråene. Her med eksempler på nye skrifttyper.