Opprinnelig ble bedriften startet i 1933 av Ole og Harald Eide, og i dag er det Klaus Eide som driver bedriften. De innholdsrike bygningene der bedriften holder til er påbygd flere ganger, og gir et godt eksempel på hvordan steinindustrien har utviklet seg. Opprinnelig startet brødrene Ole og Harald bedriften oppe ved hovedveien, men i 1957 ble den flyttet, og det ble bygd nytt nede ved sjøen der bedriften holder til i dag. Klaus er såpass gammel at han husker dette, og at steinen til bygningen ble hentet på Gjemnes, ved det gamle fergeleiet. Senere ble det bygd på i 1964, i 1970 og til slutt i 1982, slik at det er en svært innholdsrik bygning som står der i dag. Klaus har tatt vare på mye av historisk verdi, og i bakgården finnes også gamle gravsteiner som viser hvordan utformingen og materialbruk har utviklet seg de siste 100 årene. Klaus er en fargeklatt blant steinhuggerne i kommunen, og er en sosial og omgjengelig kar med mye kunnskap om steinindustriens historie og utviklingen av fagområdet. De siste årene har han drevet Møre Stenindustri alene, og satser når nødvendig på kjøp av tjenester.

Bilde nr. 2 i artikkelen. Se bildetekst Å arbeide alene er et lite paradoks for en så utadvendt kar selvsagt. På den andre siden får han et enestående innblikk i hele prosessen, fra salg til produksjon, utkjøring og montering. Her ser vi Klaus ved henholdsvis profilslipemaskina og i gang med sandblåsing av skrift.

Bilde nr. 3 i artikkelen. Se bildetekst

Opprinnelig var denne industrien svært arbeidskraftkrevende, og Klaus har også tatt vare på de gamle timelistene som viser at det er svært mange som har hatt arbeid og lært yrket ved bedriften. Selv kom han inn i bedriften i 1967 da han var ferdig med det militære, og på det meste var det 7-8 ansatte den tida. Ole og Harald drev sammen fram til 1984 da Ole døde. Fra 1988 overtok Klaus som daglig leder, og fikk i 1989 tildelt mesterbrev. I 1995 kjøpte han bedriften. Fra det nye årtusenet har han så drevet bedriften uten andre ansatte, selvsagt med en del innleide tjenester, men utstyrsmessig finnes det meste av maskiner ved bedriften for en effektiv produksjon.

Bilde nr. 4 i artikkelen. Se bildetekst Skal prisen til kunden holdes nede må også noe bearbeidet stein importeres. Spesielt når det er mye håndarbeid på steinene er det gunstig for alle parter.