Hos Byggeriet finner man det aller meste innen byggevarer, bortsett fra maling. Byggvarehuset er selvsagt viktig for Eide Byggservice og andre profesjonelle aktører i området, men stadig flere private oppdager også tilbudet.

Det tar tid å etablere seg i markedet, men stadig flere er innom og de fleste kommer med positive tilbakemeldinger over det flotte nye byggvarehuset som er dukket opp i Eide. Svein Torp har arbeidet som snekker hos Eide Byggservice siden 1992, mens Sindre Male startet i 2006. De to har derfor mye ekspertise å by på om folk spør. Det dukker stadig opp nye byggeteknikker og løsninger, og oppdaterte butikkmedarbeider med erfaring fra snekkeryrket er da selvsagt en kjemperessurs for private som skal i gang med et prosjekt på egen hånd.

- Vi gir gjerne råd, men vet at det kommer så mye nytt hele tiden at vi helst burde vært ute og jobbet praktisk hvert år, sier Svein og Sindre. De legger til at selv om de gjerne kommer med råd, har folk ofte gjort seg opp en mening om hvordan de skal løse prosjektet sitt på forhånd.
Både verktøy og utstyr hører med til sortimentet, og det er lagt vekt på at det skal være kvalitetsprodukter. Luna er en av de viktige produsentene innenfor verktøy og lys, mens skruer og spiker er av merket ESSVE.

Bilde nr. 2 i artikkelen. Se bildetekst Det er lagt vekt på verktøy av god kvalitet, forteller Sindre Male.

Bilde nr. 3 i artikkelen. Se bildetekst Butikken gir også god plass for å stille ut varer. Her får kundene blant annet se på ulike interiørprodukter, og i bakgrunnen for Svein Torp ser vi arbeidstøy.

Stort lager
Det nye store lageret har gitt en ny hverdag for både profesjonelle og amatørsnekkere på Eide. Med 800 kvadrat inne er det lett å finne fram, og kaldlageret under tak på nesten et halvt mål ute, gjør det også lettvint å hente ut varer.

Bilde nr. 4 i artikkelen. Se bildetekst
Bilde nr. 5 i artikkelen. Se bildetekst Det er dimensjoner over lageret, både ute og inne.

Kjeden Byggeriet Norge AS er leverandør, og er eid av Mestergruppen, som også Eide Byggservice bygger hus for. Både Mesterhus, Systemhus og Fjord og Fjellhytter er en del av dette. De driver også med tomte- og prosjektutvikling, og har rundt 430 medarbeidere.
Med en omsetning av byggevarer og trelast på 2,5 milliarder kroner, er de blant de største i Norge. Med til konsernet hører også kjedekonsepter innenfor boligbygging, som Mesterhus, Systemhus og Fjord og Fjellhytter. I tillegg har konsernet også stor aktivitet på tomte- og prosjektutvikling.

Bilde nr. 6 i artikkelen. Se bildetekst Inne i lagerbygningen gir et oppvarmet rom plass for listverk, og det er et ganske sjeldent tilbud. De som har prøvd å legge arbeid på listverk, for å oppleve at materialet krymper etterpå, vet hva det er verd.