Daglig leder og eier er Geir Otterlei, som med tålmodig innsats over mange år og stadige utvidelser har gjort stedet til et av de beste innenfor fisketurisme. Sveggevika like utenfor er et eldorado for turistene, som for en stor del kommer igjen til Skjerneset år etter år.
Rorbuhyttene har Geir bygd opp selv, ofte til og med med materialer fra eiendommen, og de varierer i størrelse fra 50 kvadrat og nedover. Hyttene har ett eller to soverom og god kokemuligheter, og ikke minst terrasse sydover hvor man kan nyte solnedgangen etter dagens fisketur. De er godt utstyrt for lengre opphold, og på Skjerneset er det også oppstillingsplasser for bobiler og campingvogner.

Bilde nr. 2 i artikkelen. Se bildetekst Det er lagt svært godt tilrette for fiskeinteresserte på Skjerneset, og her trives folk så godt at de kommer igjen år etter år.
For Geir er dette blitt en livsstil, og i høysesongen er det nok slik at han nærmest bor på kaia. Kona Torhild er også med selvsagt og etter hvert er sønnene Olav Sverre og Tor Gunnar mer involvert. Familien har en lang fiskeritradisjon å ta vare på, og den blir holdt i hevd med to sjarker ved kaia. M/S Møre på 45 fot som Tor Gunnar eier er den største båten i dag, mens M/S Skjernes på 40 fot blir brukt til havfisketurer med turister.

Det og alle utleiebåtene bidrar slik til det maritime miljøet turistene setter slik pris på. Samtidig oser brygga av fiskeritradisjoner, og mye utstyr fra familiens tidligere båter er tatt vare på i brygga. Utleiebåtene er i forskjellige størrelser, fra 15 til 20 fot og med motorer opp til 50 Hk.

Bilde nr. 3 i artikkelen. Se bildetekst Hyttene ligger spredd på de gamle klippfiskberga og er bra utstyrt for selvhushold.
Det var Geirs bestefar Ragnvald Otterlei som kom fra Fjørtofta og bygde den store klippfiskbrygga i 1915.Han ryddet berga til klippfisktørking og drev hele tiden fiske med egne båter. En av de første var M/S Møre på 80 fot innkjøpt i 1911. I 1918 kjøpte han sammen med andre M/S Blomvåg på 56 fot og i 1954 ble nye Møre på 100 fot bygd. Den brukte Geirs far Olav Otterlei først til snurpefiske og siden til trålfiske helt til 1981 da den ble kondemnert.

Fra Skjerneset kan man fiske både på storhavet om det er bra vær, eller i lunere farvann lenger inn. Ofte leier hver hytte to båter, så det blir mange utleiebåter å holde orden på. Noen lokale er kanskje redd for konkurransen, men Geir holder fast på at det er sterkt overdrevet hvor mye fisk folk tar med seg hjem.

Bilde nr. 4 i artikkelen. Se bildetekst Her i første etasje er det et hyggelig samlingssted for gjestene i et skikkelig maritimt bysseaktig miljø.

Bilde nr. 5 i artikkelen. Se bildetekst Lenger opp i etasjene finner man også en maleriutstilling med bilder som Geirs fetter Roger Wiik har malt.

Bilde nr. 6 i artikkelen. Se bildetekst I toppetasjen er det et gedigent langbord, og blant skipsutstyr, garn og nøter er den maritime settingen perfekt.