I de hyggelige lokalene i tømmerbygningen som opprinnelig er over 160 år gammel, men nyoppført her, finner man både spennende retter med lokal opprinnelse og hyggelig servering. Daglig leder er Quirien van Oirschot, som er næringsmiddelteknolog og kommer fra Nederland. Med mannen Jarle Nedal som støttespiller har hun etablert en åpenbart veldrevet, men arbeidskrevende bedrift her.

-Jo, dette er et liv jeg liker. Det er spennende å treffe mange forskjellige mennesker, og jeg liker å drive en reiselivsbedrift og kunne presentere lokal matkultur og god kortreist mat. Det er også en utfordring å kunne takle å opprettholde kvalitet over lang tid, sier Quirien når vi spør.

Hun har markert seg som en engasjert medlem i Næringsforumet og bidrar med entusiasme og ideer sammen med de andre aktørene i reiselivet på øya. Hun har også fokus på gardsmat og er opptatt av å benytte lokale kortreiste produkter og råvarer. Bedriften er medlem av "Hanen" bransje- og markedsorganisasjonen for bygdeturisme og gardsmat, der hun også er aktiv i styret.
- Ved siden av bacalao, legger vi spesielt vekt på andre klippfiskretter og kveite som vi kjøper her på Averøya, forteller hun.
Kaffe, kaker og desserter er det selvsagt også mulig å få om man ikke skal spise middag, men bare oppleve stemningen her.

Bilde nr. 2 i artikkelen. Se bildetekst
Bilde nr. 3 i artikkelen. Se bildetekst Bjartmar har fått familiens restaurant oppkalt etter seg, og han har vokst og fått en søster på fem år siden restauranten ble startet opp og det forrige bildet her ble tatt. Her ser vi foreldrene Quirien og Jarle sammen med Bjartmar og søsteren Annelie, som er oppkalt etter begge bestemødrene.
Fra juni til ut i august er det åpent alle dager, men også utenom sommersesongen er åpningstidene stadig utvidet, slik at man hele året har åpent i alle fall torsdag og søndager. I tillegg stilles restauranten til rådighet for selskap og markeringer i mer rolige perioder, og også til kurs og møter. Totalt er det rundt 90 sitteplasser, hvorav 40 i andreetasjen.

Fra 1. mai hvert år utvider man åpningstidene med å ha åpent fra onsdag til og med søndag, før det er drift alle dager fra 24. juni til og med 15. august.
I den perioden kommer det hurtigrutepassasjerer hver dag og spiser bacalao her fra 18.30 og til kl 19.30. Det stiller store krav til restauranten om fleksibilitet, siden antallet gjester kan variere fra 12 til 90. Det betyr at man må ha mange deltidsansatte som kan steppe inn på kort varsel, og om sommeren løses dette delvis med skoleungdom som slik får sin første opplæring i servering og god kundebehandling her. For det meste finnes det også plass for andre kunder på disse tidspunktene, men som alltid er det ofte lurt å bestille bord.
I tillegg er det slik at restauranten har en rikholdig cateringmeny som man kan bestille fra.

Bilde nr. 4 i artikkelen. Se bildetekst Jørg var kokken ved restauranten i mange år, og var stolt over vandrepokalen han kapret for bedriften i 2012 for den beste bacalaoen på Nordmøre, forteller Quirien.

Bilde nr. 5 i artikkelen. Se bildetekst Bygningen ble flyttet fra Trøndelag og passer inn i den lokale tradisjon, mens kjøkkenavdelingen er moderne og rasjonell.