Tilsammen er det 12 hytter og rorbuer og total kapasitet er 72 sengeplasser om alt er utnyttet. Leilighetene i hovedhuset er på 110 og 70 kvadrat, og har henholdsvis 3 doble og 4 soverom. Den restaurerte rorbua er på 60 m² med tre soverom, hems, stue og i likhet med de andre enhetene alle nødvendige bekvemmeligheter og muligheter for selvhushold.
Foran husene ligger store båter opp til 18 fot til utleie i en svært god havn. Her ligger havet med gode fiskemuligheter rett utenfor, og de gode fiskemulighetene er nok noe av det som gjør at folk stadig kommer tilbake. Mange er stamgjester fra langt tilbake i tiden, og ved siden av tyskere har nordmenn og svensker alltid vært godt representert blant gjestene, forteller Lilly og Oskar.

Bilde nr. 2 i artikkelen. Se bildetekst Lilly og Oskar Lysø har over tid bygd opp et variert reiselivsanlegg. Rorbuene på kaia har terrasse foran husene, hvor man kan nyte nærheten til sjøen og solnedgangen i havet.
Noe som fasinerer de besøkende er historikken stedet kan by på. Garden har alltid vært et kombinasjonsbruk, så en tilleggsnæring var det naturlig å satse på da yrkesfiske ble mer uaktuelt. Oskars far Kristian drev fiske fra han var 17, og fra 1924 til 1947 hadde familien skøyta "Urædd". Slik var det kanskje ikke rart at Oskar ble sjømann, men fra 1969 gikk han i land og overtok garden. Han arbeidet da i banken på Kårvåg, dit han kom seg i båt, mens Lilly var drivkraften på gården med melkeproduksjonen fra hun kom inn i bildet i 1971. Melkeproduksjon drev de helt fram til 1992.

Oskar startet opp med reiseliv allerede i 1969, og har lagt vekt på å ta vare på historikken rundt stedet, som hadde både butikk og poståpneri fram til 1968, og rutebåtanløp til 1972. Fra 1973 kom det veiutløsning for Sandøya og fra 1978 til Lysøya, og det ga muligheter for en skikkelig satsing på reiseliv.
- Da Atlanterhavsveien kom i 1989, betydde det et skikkelig løft for reiselivet, og vi merket stor forskjell, sier Oskar.
Mens de har drevet virksomheten, er turistsesongen stadig utvidet og varer nå i alle fall fra april til godt ut i september. Ved siden av at det er et eldorado for fiskere, med gode muligheter for å rense og oppbevare fisken, har også mange dykkere oppdaget de gode forholdene i området her, der Hustadvika ligger rett utenfor. Brettseiling og vannski er mer sjeldent, men forekommer også.

Bilde nr. 3 i artikkelen. Se bildetekst Hovedhuset inneholder to høystandards leiligheter, og husene og hele tunet vitner om at dette lenge har vært et handelssted med både poståpneri og butikk fram til 1968.

Bilde nr. 4 i artikkelen. Se bildetekst Oskar legger mye arbeid i å holde båtene godt vedlike, og er opptatt at det skal være trygge og solide båter han sender turistene på havet i.

Bilde nr. 5 i artikkelen. Se bildetekst Det er satt av et område til camping, og herfra ser man sørover både til Atlanterhavsveien og Håholmen.

Bilde nr. 6 i artikkelen. Se bildetekst Det er vokst fram et velholdt og variert anlegg på Lysøya.