Bryggene er godt utstyrt for selvhushold, og passer godt for inntil 8 personer. Soveplass er det i tre store soverom og i tillegg en spennende hems med soveplass. Ellers er det kjøkkenavdeling og stue i første etasje, og også en hyggelig loftstue i andre hvor man kan nyte utsikten i begge retninger. Vaskerom og bad hører også med, slik at man har alt man trenger også for lange opphold. I tillegg leier de som før ut det gamle våningshuset, som i likhet med mange gamle hus har sin sjarm med en blanding av nytt og gammelt, siden det er påbygd og forandret mange ganger i årenes løp.
Bryggene er i to etasjer med god plass for 8 personer i hver. Her Magne Øyvind Ramsøy, som er en av eierne og nå tar med seg familien og flytter tilbake til Ramsøya.
Daglig leder for Ramsøy Brygger AS er Iver Erling Ramsøy. Selskapet er igjen eid av Ramsøy Vekst AS, som ble etablert da oppdrettskonsesjonen ble solgt til Hydrotech i 2008, og er et firma som har som formål å utvikle det særegne området og forvalte kapitalen.
Ved siden av faren og nestoren i familien Einar Martin Ramsøy, som er hovedaksjonær, er bedriften heleid av familien gjennom sønnene Dag Erik, Iver Erling og Magne Øyvind.
Ramsøya er et fiskevær som har vært i drift siden 1700-tallet, og blant annet fiskebrygga gir et spennende innsyn i hvordan et slikt sted fungerte. Opprinnelig var det salting og tørking av fisk som var beskjeftigelsen. De var også medeier i MK Erling, som blant annet drev fiske etter hå som ble eksportert til England og Tyskland.
I 1973 fikk bedriften på Ramsøya konsesjon på matfiskproduksjon, og de er slik en pioner på det området med de utfordringer som lå i det. Nå er konsesjonen solgt og mærene ombygd til småbåthavn, noe som gir en lun og fin havn hvorfra det leies ut båter til de besøkende.
Fiskebrygga blir nå mest brukt som lagerplass, men røkeriet er beholdt, så her kan besøkende få røkt egenfisket - eller for det meste kjøpt - laks eller ørret, forteller daglig leder Iver Erling Ramsøy.
- Gammelhuset har vi leid bort til turister i mange år. I hovedsak har det vært tyskere som har kommet igjen år etter år, så vi har sett at området er attraktivt. Når vi i tillegg hadde en fiskehjell som måtte rives, så vi at det var et fint sted å satse i utleiemarkedet, forteller Iver Erling som har stått for utbyggingen. Nå kommer også broren Magne Øivind flyttende til Ramsøya med familien, og det gir muligheter for litt avlasting, slik at man ikke blir helt låst i sesongen, mener Iver Erling.
Ved siden av tyske turister, merker Iver Erling også etterspørsel fra østeuropeere. Båtene som leies bort er sertifikatfrie, og alt avhengig av været kan de fiske både på storhavet utenfor Ramsøya, eller finne smulere farvann på Hendvika.
I første etasje er det kjøkkenavdeling med stue hvor man kan nyte maten og utsikten. Moren Ellen Duås Ramsøy tar også gjerne et tak med vasking, og har et oppsyn med det meste her som med resten av familien, forteller Magne.
I andre etasje er det en loftstue med utsikt i begge retninger.
Soverommene er hyggelig innredet, og i tillegg til 3 soverom er det hems man kan benytte.
Utsikten mot storhavet og Hestskjæret fyr gjør oppholdet til noe spesielt, enten det er finvær eller blåser.
Småbåthavna ligger lunt til ved fiskebrygga og er delvis bygd opp av tidligere mærer.